hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Inspirationskvällen

Publicerad 2018-03-21 19:24:26 i Allmänt,

Igår hade jag förmånen att vara inbjuden som en av fyra inspiratörer till en inspirationskväll som min lokala tidning Barometern ordnade. Kvällen började med att var och en av oss blev presenterade och intervjuade om våra olika resor. När det blev min tur spelades filmklippet upp på min målgång i Kalmar mini triathlon i somras. De va minst sagt känslosamt att se de igen och dessutom se det tillsammans med över 90 personer. Sen fick jag berättat lite kort om hur jag startade min resa och hur jag tänker kring den förändring jag har gjort. 

Jag blev otroligt berörd av alla dom andra inspiratörernas historier på olika sätt. Vi har alla gjort så olika resor men de som knyter våra resor samman är att vi alla fyra bestämde  oss för att göra de bästa vi kan utav dom möjligheterna vi har. Jag hoppas att publiken igår fick med sig lika mycket hem som jag fick. En kväll som igår ger mig så mycket energi och värme. När jag gör saker som igår trivs jag. Jag får mersmak, helt klart. Att med min historia kunna inspirera andra människor känns helt fantastiskt. 

Jag fick en kommentar efteråt igår som värmde hjärtat lite extra. Mycket för att de är just de jag vill ska komma fram i min historia. "Din resa skiljer sig från många andras. Du pratar inte om att de på något sätt va sämre förut, att du va sämre förut. Du betonar vikten av att du hade ett fint liv innan din resa också." Jag blev så glad för att för mig är de otroligt viktigt att de får lyftas fram. För de är nånstans kärnan i allt. I att jag vågade börja dendär dagen i februari 2015 och att jag fortsätter varje dag. Min resa har aldrig handlat om att fly från något utan att leta efter en ny version av mig själv. 

Om man är nyfiken så finns de ett filmklipp från inspirationskvällen på Barometerns hemsida: BAROMETERN

(null)

(null)Från lilltån till hårfästet sträcker sig lyckan!

Publicerad 2018-03-18 19:31:32 i Allmänt,

I morse vaknade jag vid 7 va min första tanke "jag vill springa!" Så jag tassade upp, tittade ut genom fönstret och möttes av klarblå himmel. Tog på mig löparkläderna och gav mig ut. Sprang en mysig runda ner mot havet som låg helt stilla. Här på Öland hör de inte direkt till vanligheterna att de är totalt vindstilla. Men idag var de just så. Så vi har vindstilla, vi har blå himmel, vi har en strålande sol, vi har 4 minusgrader och pigga ben. Ni hör ju vilka förutsättningar  jag hade för en magisk start på söndagen. 

Och magi blev de. Log hela vägen och kände som alltid sån enorm tacksamhet över de jag vill och kan göra med min kropp. När jag springer så är de lycka i hela kroppen. Från lilltån till hårfästet i pannan. Total tillfredställelse. När jag kom tillbaka efter en tur på 5 km va jag pigg som en mört minst sagt! Micke låg fortfarande och sov men jag väckte honom med att sätta på hög musik och dansa runt i sovrummet. Han vaknade och frukosten kunde ätas. "De är tur att en av oss är morgonpigg i alla fall" blev kommentaren efter mitt lilla endorfin-ryck. 

Rostmackor med marmelad och ost till frukost framför nyhetsmorgon följt av ett dopp i bubbelpoolen blev en minst sagt skön fortsättning på dagen. Dagen fortsatte med en tur till Borgholm där vi hittade en riktig pärla. Ett supermysigt creperi med galet god mat. Under kvällens skivstångspass kunde jag lassa på extra vikter på fler övningar och jag är helt övertygad om att jag har pannkakan att tacka för de. 

Jag valde att avsluta min vecka som jag startade den. Stark och med fullt fokus på vad  jag mår bra av att göra. I kropp och själ. I morgon är de måndag och de finns inget annat än att köra vidare på konceptet stark och fullt fokus. Önskar alla en fin vecka! 
(null) (null)

(null)
Tips för att bli av med överskottshud?

Publicerad 2018-03-16 07:12:01 i Allmänt,

Jag fick en fråga på instagram som jag tänker att fler av er kanske vill höra svaret på, så här kommer den: "Har du några tips för hur man kan göra för att bli av med/minska överskottshud efter viktnedgång?" 

För de första: hade jag haft ett bra tips på detta så hade jag gladerligen delat med mig av de till alla som behöver! De finns ingen snabbfix på de tyvärr och alla människor är olika. Jag kan bara prata utifrån hur de har varit och är för mig. Sen min resa startade har jag gått ner över 67 kg nu. Mitt midjemått har minskat med drygt 45 cm. Såklart syns de på min kropp att den har bärt på all denna övervikt. Men tack vare att jag har tränat relativt hårt under hela denna perioden så har min hud dragit ihop sig fantastiskt bra. 

Att jag dessutom är så pass ung som jag är (28 år) har såklart också hjälpt till. Men att jag som sagt har tränat och verkligen använt min kropp tror jag är den stora anledningen till att huden på de allra flesta ställen har följt med. Jag hade såklart min övervikt fördelad över hela kroppen men magen va stor från början och där har huden inte följt med lika bra. Där finns en hel del överskottshud som är till salu. Rättare sagt drygt 7,5 cm. Överskottshud som min läkare uppskattat väger 4-5 kg. Hud som ibland är ivägen och som irriterar. Speciellt mycket irriterar den mig när jag tränar och att de som stoppar mig är att huden gör mig mindre smidig. Att gå i bikini är de minsta som stör mig. Jag har hittat bra bikinitrosor som "samlar ihop" huden rätt så snyggt. 

Sammanfattningsvis så tror jag att de enda man själv kan göra för att ta hand om sin överskottshud är att träna. Och att försöka blanda träningen så mycket som möjligt för att få med hela kroppen. Och att någonstans landa i att kroppen trots allt är toppen som följer med oss på allt bra och dåligt vi gör med den. Jag har landat i att min kropp är stark och väldigt sammarbetsvillig som utan en enda protest har hängt med och fortfarande hänger med mig på denna resa. 

Inte så mycket tips alls, men en liten del av mina tankar kring de som förhoppningsvis kan hjälpa någon av er. 
(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela