hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Sånt äter väl inte du?

Publicerad 2017-11-30 22:46:19 i Allmänt,

Jag berättade idag på jobbet att ikväll ska jag baka saffransbullar! Då utspelar sig följande konversation; 
- "sånt äter väl inte du?" 
- "bullar eller vad menar du?"
- "ja sånt äter du väl inte för vikten och så?"
- "bullar är inte min favorit, men jag äter de absolut ibland och de är jättekul att baka bullar!"
- "men godis och sånt äter du väl inte?"
- "jo absolut! Jag älskar choklad! Men jag äter de inte jämt."

Så många människor har en bild av vilket som är de "rätta sättet" att göra saker på. De jag tror på och de som verkligen har funkat och fortfarande funkar för mig är att gå min egen väg. Att snickra ihop mitt alldeles eget sätt. Jag sätter målen. Jag tar mig dit. Jag bestämmer. Jag lyckas. Längs hela vägen har jag bestämt mina egna "rutiner" kring både kost och träning. För mig har det varit de viktigaste av allt, att från dag ett, äga mina val.

Jag har aldrig skyllt på någon annan för att jag hamnade där jag gjorde. De är som jag har skrivit om förut, mina val jag gjorde tidigare i livet ledde mig fram till min övervikt. Valen jag gör idag har tagit mig hit där jag är nu. Så, jag har idag valt att baka saffransbullar. Jag har också valt att inte äta någon bulle idag, utan sparar provsmakningen till i morgon. Mina val, all the way.  (null)

För att jag borde träna.

Publicerad 2017-11-28 20:52:58 i Allmänt,

De finns så många orsaker eller anledningar till varför man tränar. Och jag tänker att de också kan ändras. När jag för 2,5 år sen började min viktresa tränade jag "för att jag borde träna". De gör kroppen gott, de i kombination med bättre mat kommer göra min hälsa bättre. 

Ganska snart tränade jag "för att gå ner i vikt". En bit in på resan började träningen handla om så mycket mer än ett "måste" för att nå mina egna mål. De började handla om att "träna för att må bra". Mina promenader, gympass och cykelturer blev viktiga på så många plan. Jag gav mig själv tid att upptäcka nya saker hos mig själv. Jag överraskade mig själv med att orka mer och mer för varje gång. Jag blev stolt över vad jag gjorde för min egen skull. 

Idag när jag tänker träning tänker jag såhär: jag tränar för att de ger mig ett lugn, en styrka och en kick. Jag tränar för att göra mig själv och min kropp rättvisa. Men framförallt så tränar jag för att jag älskar de! 
(null)

(null)

Att lyssna inåt.

Publicerad 2017-11-21 19:57:21 i Allmänt,

Handen upp alla som känner sig duktiga när ni tränar? Handen upp alla som inte känner sig duktiga när ni låter kroppen vila? 

Jag misstänker att jag inte är ensam om att känna såhär. Jag har supersvårt att tillåta mig själv att vila. Fast jag är väl medveten om att vilan är lika viktig som träningen. För 2,5 år sen innan jag hade börjat träna hade jag inga som helst problem med att vila. Problemet då va ju såklart att jag vilade för mycket och tränade inget alls. Denna eviga jakt på balans i  livet. 

Jag har själv valt att dela med mig av min resa. Och de ger så mycket! Verkligen! Men jag märker ibland på mig själv att jag ställer otroligt höga krav på vad jag ska leverera. Jag vill träna varje dag, vara peppande, positiv och inspirerande varje dag. Idag när jag åkte hem från jobbet och hade haft en lång dag, 10 timmar närmare bestämt, kände jag mig trött och inte alls upplagd för att gå på grupp-pass.  Men jag tänkte samtidigt att jag borde göra de. De pågick en liten kamp mellan grupp-passen och de min kropp egentligen skrek efter. En lång, kall promenad helt för mig själv. De blev en promenad och kylan fick bita mig i kinden. Precis vad jag behövde ikväll. Glad att jag lyssnade. 
Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela