hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Hur lyckades jag vända mitt liv?

Publicerad 2017-02-27 22:00:38 i Allmänt,

Jag har haft en kanonstart på veckan. Gick min lunchpromenad, efter jobbet sprang jag 5 km och så avslutade jag dagen på yogamattan med body balance. Men såhär har de inte alltid sett ut i mitt liv. Långt ifrån. 


Under uppväxten fick jag bra mat av mina fina föräldrar. Vi fick inga sockrade flingor hemma. Jag hade bra förutsättningar. Men mina egna val ledde mig fram till att vågen för två år sen visade 145 kg. 

Hur lyckades jag vända mitt liv? Tycka att träning är livet. Tycka att hälsa är viktigt. Ibland har jag själv svårt att förstå de. Men de som har följt mig under hela resan är framförallt tre saker. 

Alla val jag har gjort har varit mina val. Varje gång jag har valt bra mat framför mindre bra mat, har jag vunnit. Varje gång jag har valt att träna har jag gett min kropp kärlek. Varje gång jag valt att tänka positivt istället för negativa har jag hjälpt mig själv framåt.

Jag gör saker jag gillar. Jag har hela tiden gjort saker som jag har gillat att göra. Detta har ändrat sig lite efter hand. I början gillade jag mest simning, promenader och crosstrainern. Sen hade jag en period när styrketräning och intervaller på löpbandet va roligast. Sen hittade jag lyckan i löpningen, spinningen och gruppträningspass. Men hela tiden har det känts roligt att göra de jag gör. Och de tror jag är viktigast av allt.

Näraste och käraste. Fina, stöttande, omtänksamma vänner och familjemedlemmar. Världens finaste hejarklack! De är så viktigt att omge sig med människor som vill dig väl. Håll hårt i dom människorna i ditt liv som får hjärtat att bli varmt och ansiktet att spricka upp i ett leende vid bara tanken på dom. 

Allt du gör för dig själv är en vinst!

Publicerad 2017-02-26 16:50:18 i Allmänt,

Denhär resan jag gör handlar om mig. Jag är där jag är idag på grund av val jag har gjort och gör varje dag. Valen jag gjorde tidigare i mitt liv ledde mig fram till den plats där jag befann mig för två år sen. En väldigt glad tjej visserligen, men med en alldeles för tung kropp för att kunna leva  livet fullt ut.


Att planera och bestämma över mig själv är ju något som ligger mig väldigt nära hjärtat. Och är till en enorm fördel för att jag ska må så bra jag kan må. Jag ser alltid till att ha matlådor i frysen och jag lagar den maten jag vill äta. Återigen vanlig mat utan en massa krussiduller. För mig är de rätt väg. Veckan planerar jag upp på söndagen. Skriver in i min kalender vad jag vill träna för pass och andra saker jag vill göra. 

Ibland följs planen till punkt och pricka. Ibland inte. Men om jag tex har planerat in 5 träningspass och i slutet av veckan "bara" genomfört 3, så är det fortfarande en miljon gånger bättre än om jag inte hade rört mig alls. Allt går att vända och vrida på åt alla möjliga håll. 

Du kan själv välja om de är ett misslyckande att du inte gjorde som du hade tänkt eller tänka att allt du gör för dig själv är en vinst! 

+ 1,5 kg utan panik?!

Publicerad 2017-02-25 08:02:44 i Allmänt,

Jag tränar och tränar och tränar. Och äter bra mat. Ändå har jag inte gått ner på vågen. Tvärtemot, den visar + 1,5 kg på 1,5 månad. Och ja, jag vet att de egentligen inte är nån katastrof. Att muskler väger osv. Men denhär vågen och siffrorna på den är så laddade för mig. Fast den har inte alltid varit de. De började först när jag fick en siffra av läkarna att gå ner till. Nu när jag fått reda på att operationen ändå inte blir förrän efter sommaren har jag jobbat hårt på att försöka ta bort stressen som vågen ger mig. För den är allt annat än bra. 


Istället för att panika över att jag nu gått upp 1,5 kg. Så väljer jag att fokusera på:  

• Hur min kropp KÄNNS? Jag känner mig stark när jag gör armhävningar. Jag känner mig snabb när jag springer. Jag känner mig uthållig när jag kör spinning. Jag känner mig rörlig när jag kör body balance. 

• Hur jag SER på mig själv? När jag ser mig själv i spegeln ser jag en glad tjej. Jag ser min kropp, en kropp som är med på en jäkla resa utan att protestera alls. Med tanke på hur mycket vikt jag har gått ner har ändå huden "dragit ihop sig" bra på de flesta ställen på kroppen. Huden på magen som är jobbig, kan jag inte göra något åt just nu. Så därför blir det bara fel att lägga energin på det. 

Hoppas ni alla får en fin lördag och att solen tittar fram hos er med! Gymmet jag går på har inspirations-dag idag. Så de blir en massa skoj där! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela