hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Inga konstigheter.

Publicerad 2018-01-31 14:07:15 i Allmänt,

Jag har den otroliga lyxen att slippa tänka på matlådor till mina luncher i veckorna. Jag jobbar som assistent på en skola där vi äter pedagogiskt med barnen. I 9 fall av 10 äter jag den lunch som erbjuds där. Är de något jag inte vill äta eller inte gillar tar jag med mig en matlåda. Är de svårt för mig att styra mina portioner? Inte nu längre. Jag vet vad jag mår bra av och har en deal med mig själv att alltid ta sallad först och att alltid ta en portion. Och de funkar alltid kanon. 

Idag serverades de vegetarisk soppa, vilket inte riktigt är min favorit.. så istället för att "falla dit" och äta mig mätt på de goda nybakade brödet så tog jag med mig en köttfärsbiff hemifrån och fyllde på med massa god sallad och en potatis. Inget krångligt och inga konstigheter alls.

(null)

Så länge dina val är dina & för din skull så gör du rätt.

Publicerad 2018-01-30 16:32:59 i Allmänt,

(null)

Varje gång jag lägger upp en jämförelsebild på  min instagram fullkomligt ramlar det in kärleksfulla, peppande, värmande och vänliga kommentarer som gör att jag blir alldeles rörd. De är helt fantastisk läsning och de gör mig otroligt glad såklart! Men de är inte de som är anledningen till att jag lägger upp såna bilder. 

Jag vill med dom bilderna påminna alla som kämpar med sin egen viktresa om att de går. Även när de känns som att de aldrig kommer gå, de är långt till målet och uppförsbackarna är fler än nedförsbackarna. Då vill jag att mina bilder ska peppa och påminna om att alla börjar vi någonstans. Och i alla era fina kommentarer så förstår jag att de är just hopp många av er känner när jag väljer att dela med mig. 

Självklart är jag stolt över mig själv när jag sätter två bilder på mig själv bredvid varandra och kan skriva under bilden att de skiljer 65 kg. Jag är galet stolt! Säkert "osvenskt" stolt och mallig, men de struntar jag i! Men de jag är allra mest stolt över är att jag ALDRIG ser bilden på mig själv som tyngre som den mer misslyckade versionen av mig själv, ALDRIG. Jag levde annorlunda då mot vad jag gör idag. Och jag såg ut på ett annat sätt. Men livet va inte på något vis sämre eller mindre glädjefyllt. Och de är jag så tacksam för. Så in i hjärtat tacksam för. 

Vilken väg ska man ta? De finns inga rätt svar på den när de handlar om vilket sätt du ska förändra ditt liv på. Så länge dina val är dina egna och för din egen skull, så gör du rätt! 


Müsli.

Publicerad 2018-01-25 14:41:17 i Allmänt,

Dehär med recept är inte min grej. Varje gång jag gör min egen müsli gör jag den lite annorlunda. Jag testar mig helt enkelt fram till den bästa varianten. Många av er skriver och vill ha receptet. Här kommer den senaste upplagan av de. 

• Jag lägger blandade nötter och havregryn på en plåt med bakplåtspapper. Cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter och solrosfrön gillar jag. De blir lättare att få müslin krispig om man inte fyller hela plåten. 

• Jag häller ca 1,5 dl koncentrerad äppeljuice över nätterna och ringlar lite rapsolja över. Blandar sedan runt allt och sätter in plåten i ugnen. 

• Sätt ugnen på 100 grader. Rör om vid behov och håll koll på müslin. Svårt att säga hur lång tid som är lagom. Jag vill ha min knaprig. I slutet höjer jag värmen till 120 grader för ytterligare färg. 

• Låt müslin svalna på plåten ordentligt innan du lägger den i en burk. Sen är de bara att njuta av müslin. Jag brukar toppa müslin med russin, för att de är gott!  (null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela