hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Väljer man att bli överviktig?

Publicerad 2017-08-29 21:08:36 i Allmänt,

Idag utanför gymet hörde jag en kille säga: "jag skulle aldrig acceptera att bli tjock." 


Han stod och pratade med sin kompis efter deras träningspass. Och hans uttalande fick mig att tänka till ordentligt. Varför valde jag att bli överviktig? Väljer man det? Varför satte jag inte stopp för min övervikt tidigare? 

Jag har aldrig och kommer aldrig skylla min övervikt på någon annan än mig själv. Att de jag valde att äta i kombination med att jag rörde på mig alldels för lite ledde mig fram till min övervikt är jag väl medveten om. Jag har också alltid förstått, sett och känt att jag har varit kraftigt överviktig. De jag har svårt att förstå nu i efterhand är varför jag "tillät" mig själv bli så stor? Hade jag gjort något åt min övervikt tidigare om jag hade blivit mer retad för den? 

De har funnits människor som har ropat "tjockis" och "fetto" efter mig under framförallt skoltiden. Jag har hört orden, dom har bränt i mig men dom har aldrig fått landa i mig och ta plats. För på varje elak människa har jag alltid haft tio snälla människor runt omkring mig. Och deras omtanke och deras ord har alltid vägt tyngre. De är jag oerhört tacksam över och de har gjort mig till den person jag är idag. 

Tankad med energi.

Publicerad 2017-08-27 18:15:12 i Allmänt,

En härlig helg på Gotland. Ett lugnt tempo med inga måsten alls och fina människor runt omkring mig. Ett perfekt sätt att ladda på med energi. Ofta är jag så fylld av energi att jag inte riktigt känner när den håller på att ta slut och de är dags att varva ner. De händer mycket roligt, jag vill göra mycket och jag vill ta mig tid att tex svara på mejl som människor skriver till mig. Vill ta mig tid att svara på alla fina kommentarer som ni tar er tid att skriva till mig. Men ibland blir det så tydligt för en att dygnet bara har 24 timmar och de är mycket som ska hinnas med under dom timmarna.


Så, i morgon är det dags för ännu en ny vecka där dygnen har 24 timmar. De är den tiden vi har att spela med, påverka och göra det bästa vi kan av. En del av den tiden är svår att styra, de allra flesta av oss måste jobba. Sen behöver vi sova några timmar också. Men tiden som blir kvar är vår att forma. Jag brukar skriva in i min kalender vad jag vill göra under veckan. Om de är något speciellt träningspass jag vill gå på osv. I veckan som kommer vill jag springa, cykla och hinna träffa vänner. Till helgen ska jag, mamma och min ena syster åka till Stockholm och springa tjejmilen. De ska bli riktigt roligt! Och förmodligen blir det årets sista lopp så då gäller det att klämma ur de sista och njuta varje meter! 

Drömma stort.

Publicerad 2017-08-20 20:02:22 i Allmänt,

Inatt drömde jag att jag anmälde mig till Ironman. De har jag inte gjort. Men ett litet litet frö har absolut blivit sått i mig. Inte nästa år och inte året efter heller kanske men någon gång. De är viktigt att ha realistiska mål men jag tycker det är lika viktigt att drömma stort. Att jag har viljan, de vet jag ju redan. 


Att jag har fullt av fina, peppande och stöttande människor i mitt liv som istället för att säga "näe men ska du verkligen.." eller "är du säker på att.." istället säger: "Kör! De fixar du! Du fixar allt!" är något jag också vet. Och med den stöttningen, tillsammans med min egen vilja är ingenting en omöjlighet. Så länge leendet är med mig tänker jag fortsätta utmana mig själv, testa nya saker, våga, misslyckas och lyckas. 

För mig handlar det om att göra mig själv rättvisa. Att välja att prioritera saker som jag vet att jag mår bra av i kropp och själ. Som dagens löprunda. Jag ville springa, så jag sprang en mil. Med härlig musik i öronen och sol i ansiktet. Om två veckor är det dags för tjejmilen i Stockholm. De blir nästa lopp! 

Jag får många frågor om hur jag började? Ni är många som undrar hur jag kom dit att jag började förändra mitt liv? 
Och jag tror, att man kan komma dit först när man slutar med alla sina ursäkter. Om tidsbrist, fikarum fulla med kakor, kompisar med dålig karaktär, trötthet mm. När man kommer till den punkten att man inser att det är JAG som bär ansvaret och JAG som har makten, de är då häftiga saker kan börja hända. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela