hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Glädjelöpare!

Publicerad 2017-10-29 16:54:17 i Allmänt,

De finns kortdistanslöpare, långdistanslöpare och ultralöpare, bland annat. Men jag skulle kort och gott kalla mig själv för GLÄDJELÖPARE. Jag springer för att jag tycker de är så jäkla roligt! Och jag springer aldrig när jag inte har lust. Då gör jag något annat istället. Den roliga, befriande, lyckogivande löpningen får aldrig bli ett tråkigt tvång eller måste. Då tar de bort all tjusning för mig. 

Efter en lång mysfrukost i soffan framför Nyhetsmorgon gav jag mig iväg ut på långrunda idag. När jag klev utan för dörren hade jag redan bestämt hur långt jag skulle springa, de gör jag alltid innan jag ger mig iväg. 2,1 mil va dagens distans jag hade bestämt för mig själv. 

Jag sprang 10,5 km och vände sedan tillbaka hem. Att springa såhär långt i motvind va minst sagt en utmaning. Men inte en omöjlig sådan! När jag efter rundan kollade i appen över hur snabbt jag sprungit per kilometer kan jag konstatera att jag fortfarande springer lite ojämt på en så lång distans. Men också att det är betydligt mycket mer jämt nu än mina första långrundor.

De är något visst med långrundor. Något meditativt, skönt, avkopplande. Som idag. De är bara jag, solen, asfalten, höstlöven, vinden, min egen andning och framförallt mitt eget fokus. En otroligt cool känsla! Tänk inte att du aldrig skulle klara att springa långt. Testa dig fram och utmana dig själv. Alla börjar nånstans. Jag vaknade inte upp en dag och kunde springa en halvmara, jag har jobbat mig fram hit. Så de går! 

(null)

(null)


Box och bula.

Publicerad 2017-10-26 21:59:56 i Allmänt,

Jag älskar Box! De har helt klart blivit en ny favorit som jag kör två pass i veckan. De är ett av få pass som får mig totalt slut, vilket jag gillar! Passen är olika varje gång beroende på instruktören. Men något som är säkert varje gång är att, gör man de man ska är man helt slut som artist efteråt, genomsvettig och ett x antal burpees rikare.

Idag tappade Lisa och jag räkningen på antalet burpees. Till dessa är det en slags hatkärlek. De är jobbigt som fasen men sååå effektivt sätt att komma upp i puls. Idag va jag dock så inne i att försöka hinna så många som möjligt att jag missade att ta emot med armarna först. Så huvudet slog i golvet och gav mig en bula som heter duga. Box är farliga grejer de!  (null)

(null)

(null)

Full rulle!

Publicerad 2017-10-26 16:27:13 i Allmänt,

När jag är trött så gasar jag på extra fort har jag upptäckt. Som igår sista timmen på jobbet var jag frusen, trött och hungrig. Åt min banan till mellis, handlade, åkte hem, bytte om, gav mig ut på en löprunda, rullade köttbullar och gjorde potatismos. Sen efter en dusch, landade jag i soffan. 

Torsdagar börjar jag vid 6 på morgonen och slutar vid 14. Då hinner jag hem, landa, äta mellis, ta en promenad och vila en stund innan boxningen vid 18. Så nu ligger jag i soffan med boken i knät. 

Finns de risk att jag fastnar här och inte kommer iväg på träningen? Inte den minsta risk till de! Jag älskar att träna och tvingar mig aldrig iväg på ett pass. Jag gör de för att det är roligt och för att min kropp mår bra av det. Idag ska dessutom lillasyster Lisa med på boxningen. Jag kommer chocka folk genom att inte komma dit själv idag.  (null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela