hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

En spegelbild jag varit bästa vän med.

Publicerad 2017-04-29 11:46:44 i Allmänt,

Jag scrollar igenom min instagram lite då och då. För det blir som en dagbok för mig ju. Och när jag gjorde de nu sist så slogs jag av hur resan har ändrat lite skepnad. Vissa saker har varit bestående hela tiden, känner i alla fall jag själv. När jag bestämde mig för att dela med mig av min resa genom instagram, bland annat så va jag väldigt bestämd över att jag skulle göra det på mitt sätt. Och framförallt så ville jag visa HELA BILDEN. Inte bara lägga upp bilder på kvargen och promenaderna. Utan också på godisskålen, vinglaset, pizzan eller soffhänget. För mig har det varit och är fortfarande viktigt att ge rätt bild av min resa. För detta är inget koncept som någon annan har bestämt åt mig. Detta är mitt hemmasnickrade sätt som jag mår bra av. 


Och kan jag inspirera andra till att vilja hitta sitt sätt eller börja forma sin egen väg för att nå ett mål, då är jag mer än nöjd. 

I början handlade mycket om kilon. Mycket fokus på hur många kg jag hade tappat på en vecka, en månad osv. Då låg fokus där för att de ändå behövde ligga där, för det fanns ingen som helst hälsovinst i den vikten jag startade i. Jag behövde komma ner i vikt helt enkelt. 

En bit på vägen började jag känna att "fasen, de är dehär slags livet jag vill leva, röra mig, våga testa nya sätt att röra mig!" Den insikten eller upptäckten va magisk. Jag insåg att just den upptäckten skulle kunna bli mitt sätt att inte bara kunna gå ner i vikt utan också kunna hålla vikten. Nya intressen föddes hos mig. Att träna. Istället för att baka flera kvällar i veckan tränade jag flera kvällar i veckan. 

På senare tid, från de att jag nådde mitt eget satta "viktmål" har de varit mycket jobb med att få med huvudet på resan också. De hade nog släpat efter lite. Bara de att bli vän med en ny spegelbild. De är en historia i sig kan jag säga. Svårt för någon att förstå kanske. "Vadå, du va stor förut och du är mindre nu, de ser du ju! Va nöjd! De är ju jättebra!" Absolut. Men jag har mött en helt annan spegelbild under många års tid. En spegelbild jag dessutom varit bästa vän med. Nu ska nya vänskapsband knytas.

Resan har formats efter hand, och kommer att fortsätta göra de. Men fokus från dag ett till nu har varit samma: Min resa, för Min skull, på Mitt sätt. 

"Äter sås, fikar och festar."

Publicerad 2017-04-27 23:25:05 i Allmänt,

Jag frågade er vad ni vill läsa mer om här på bloggen, och många av er undrar mer om hur jag tänker kring kosten och hur ofta jag äter. Att uppmuntrar människor till rörelse i alla dess former känns "enkelt" och ganska ofarligt. Men så fort man tassar in på området kost blir det genast mer känsligt tycker jag. För det är så otroligt individuellt. Alla upplägg passar inte för alla. Vi är alla olika. 


När jag började min resa för drygt 2 år sen bestämde jag mig för att äta sån mat då, som jag skulle kunna fortsätta med hela livet. Alltså inte krångla till det. Inte göra det jobbigt och omständigt för mig själv. De hade säkert kunnat hålla en period, men inte i längden. Jag har hela tiden lagat vanlig mat. Den stora skillnaden för mig har varit storleken på mina portioner och framförallt mina mellanmål. Tidigare kunde jag äta winerbröd, dricka en coca cola eller äta en chokladkaka till mellis. De va mer regel än undantag. Jag hade riktigt osunda matvanor. De ser jag nu när jag titttar i backspegeln. De blundade jag för när jag befann mig där. 

Jag säger det igen, - vi är alla olika. Men jag tror att det viktigaste för att kunna göra en förändring är att först komma till insikt med vad i sitt beteende man behöver förändra, och varför. 

Någon undrade hur ofta jag äter, och vad jag äter på en dag. Jag har valt att dela med mig lite sparsamt av det eftersom jag långt ifrån har något facit på hur man bör äta. Jag vill istället försöka dela med mig av mina tankar kring kosten och valen av kosten. För jag tror det bästa blir om man kan skräddarsy sitt eget sätt. Och de kan formas efter hand. Mitt upplägg har ändrats i takt med min resa. Beroende på vad jag ha tränat och hur mycket jag ha tränat.

Aftonbladets sammanfattning av en timmes intervju med mig om min viktresa resulterade i den klickvänliga rubriken "äter sås, fikar och festar." Jag gör lite annat också.. ibland tränar jag också... 

Känslan är svår att sätta rättvisa ord på.

Publicerad 2017-04-26 21:24:21 i Allmänt,

Det känns mäktigt att veta att jag gått ner många kilon. Och de är roligt att shoppa kläder nu. Men det allra, allra bästa är längtan jag känner efter att vara i rörelse. Idag på min lunchpromenad skuttade jag fram av bara tanken på att jag efter jobbet skulle ge mig ut och springa. Den känslan är svår att sätta rättvisa ord på. För mig är just de den största vinsten jag kunnat vinna. 


Jag sprang. Längs havet. I stan. På skogsstigar. 1 mil blev rundan och tiden stannade på 60 min. Att jag skulle börja springa över huvudtaget hade jag svårt att tro. Att det dessutom skulle kunna gå i en rasande fart är ännu mer ofattbart. 

Men en sak som är alldeles säkert är att man klarar så mycket mer än vad man tror! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela