hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Att resa iväg utan oro!

Publicerad 2017-03-24 14:11:28 i Allmänt,

Sitter just nu i bilen påväg mot Göteborg med två av mina närmsta vänner. Solen lyser och vi har en härlig helg framför oss! 


Detta med att resa iväg har tidigare inneburit en hel del "oro" för mig. Jag har funderat på många saker som jag har hållt för mig själv. Som varit för pinsamma att berätta för familj och vänner. Men jag tänker att det säkert finns nån av er som kan känna igen sig i de jag beskriver. Och det är alltid skönt att veta att man inte är ensam. 

"Kommer bältet i flygplanet gå runt mig." 

"Kommer jag få plats i tågsätet eller "flyta ut" och göra det trångt för den som sitter bredvid."

"Kommer jag att orka gå runt på stan en hel dag." 

"Kommer andra att ge mig jobbiga blickar när vi är på dansgolvet." 

"Kommer jag få plats i "cafe-stolarna" på uteserveringarna, utan att få ont i sidan."

Detta är saker som jag ständigt funderade på, planerade för, oroade mig för. Men sällan eller aldrig berättade för någon om. Av två anledningar. Det va pinsamt att erkänna att jag va "för stor" för samhällets olika mallar. Och det allra mest avgörande. Jag va inte beredd att ändra på sättet jag levde mitt liv. 

Viktigt att undestryka att detta är tankar som funnits i mig. Familj och vänner har ALDRIG fått mig att känna mig annorlunda på något vis. Idag reser jag iväg helt utan oro. Inte rädd för att caféstolar ska klämmas. Inte rädd för att få konstiga blickar. Inte rädd för att inte orka med i gängets tempo. Min viktresa är resan som bara ger och ger. För varje dag kommer saker från tidigare "ikapp mig" och allt eftersom de kommer försöker jag att bearbeta det och dela med mig av det. 

Life is life, la la la la!

Publicerad 2017-03-23 20:11:19 i Allmänt,

Ont i halsen har jag inte beställt. Torsdagar brukar betyda spinning för mig. Men idag fick jag boka av den. Vilar och hoppas de gör susen för halsen. Snabbt! Har noll tålamod till att bli sjuk. Har sånt himla flyt i träningen just nu. 


I eftermiddag har mina två systrar och lilla systerdottern på 6 månader varit och ätit mellis hos mig. Så mysigt! En skön promenad har hunnits med också. Och så har jag packat resväskan. För i morgon åker jag till Göteborg med två fina vänner för en helg fylld med massa trevligheter! 

Och som grädde på moset..
I morgon är det bara en vecka kvar till träningsresan till Mallorca. Jag kollade på träningsschemat idag och de kommer vara en massa blandade, härliga pass. Morgonlöpning, yoga, core, cirkelfys, dans mm. Ser verkligen fram emot detta!! 

Mycket roligt och fint som händer i livet nu. Mycket att vara tacksam över. 

Fick ett brev på posten idag med en telefontid med kirurgen angående min operation. Laddat. Ångestladdat. Tankarna snurrar om vad som är viktigt. Viktigast. MEN min pause från vågen fortsätter, för jag mår så fantastiskt bra av de just nu. 

Att undvika kakburken.

Publicerad 2017-03-22 19:56:06 i Allmänt,

Onsdagarna är min längsta arbetsdag på veckan. På eftermiddagen har vi möten. Onsdagen är också den dagen jag behöver ha bäst planering gällande min kost. För att inte få någon "dipp" på eftermiddagen och hamna med handen i kakburken. Jag har lärt mig att jag måste äta ett bra mellis vid 15 för att sedan orka träna direkt efter jobbet. Idag hade jag ned mig två kokta ägg och fröknäcke. 


Direkt efter jobbet gav jag mig ut på en löptur. 7 grader varmt, fågelkvitter och solen som sakta gick ner. Va tvungen att återigen stanna till på bryggan efter rundan. Och bara andas. Njuta. Vara tacksam. 

Jag får dagligen små meddelanden och kommentarer som verkligen griper tag om hjärtat på mig. Ni skriver till mig och berättar att ni inspireras av mig, att min inställning hjälper er att ta bra beslut för er själva. Och detta är just anledningen till varför jag valt att dela med mig av min resa. 

Dagen har gått i full fart och på kvällarna är jag inte världens mest sociala människa. Hoppar gärna i pyjamasen tidigt och kryper gärna ner i sängen innan de egentligen är okej för någon som inte är pensionär. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela