hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Köpenhamn - ett bra recept på återhämtning!

Publicerad 2018-04-30 13:14:05 i Allmänt,

Jag har kommit på hur jag ska göra för att kunna slappna av och sakta ner tempot. Åka till Köpenhamn! Ett riktigt bra recept på återhämtning. Micke och jag åkte dit i fredags med två vänner för att spendera helgen där. Härligt väder, shopping, god mat och dryck. Absolut inga måsten utan varje dag formades efter vad vi kände för att hitta på. Jag slappnade av och kände mig mer lugn inombords än på länge. De känns som att danskarna är ett ganska "chill" folk och de smittar av sig på ett väldigt positivt sätt. 
En riktigt fin helg på alla sätt! Ledig idag och i morgon tack vare första maj! Skönt med lite långledigt! 

Vi va på två riktigt bra restauranger som är väl värda ett besök om man är i Köpenhamn. 
The olive kitchen and bar: Mysigt ställe med ett trevligt upplägg. Fyrarättersmeny med tillhörande dryck till varje rätt. Jättebra service och en champinjonsoppa som jag skulle kunna leva på. 
(null)

NOHO: Tänk er Pinchos men med mer finess, mer smak och lite mer kärlek i rätterna. En av tapasrätterna man kunde välja va ostbricka med picklade valnötter, fröknäcke och äpple&pepparrotskompott. Annorlunda kombo men sååååå gott! 
(null)


(null)

(null)

(null)”Kom ihåg att du älskar att cykla!”

Publicerad 2018-04-26 13:20:01 i Allmänt,

Förra året köpte jag mig en ny cykel. De hade gått kanon att cykla på min postkod-cykel också men jag ville ha lite fler växlar och så. Har alltid älskat att cykla! Gärna långt! Igår tog min andra långrunda för i år och jag hade nästan glömt hur härligt  jag tycker de är. Hur jag försvinner in i mig själv totalt. Ju finare omgivningen är desto bättre. Igår skulle jag testa en runda här på Öland, där jag inte har stenkoll än. Men hur fel kan de gå man har ju karta i mobilen, eller hur? 

De kan gå "fel" ändå. Jag lärde mig under gårdagens tur att jag inte är läskunnig eller har något lokalsinne. Däremot har jag starka ben och kan många svordomar. Jag cyklade efter jobbet, de började bli kyligt så jag tänkte att en "liten" runda på runt 2 mil blir lagom. De va bara de att jag missade en skylt och hamnade helt fel. Ändrar riktning och tänker, "nu är jag på rätt väg!" Närmar mig en kyrka och tänker "yes! Snart hemma!" De va mycket riktigt en kyrka, men inte rätt kyrka. Kollar kartan.... 2 mil hem härifrån... de börjar regna, igen.. jag är kall, aningen irriterad på mig själv och riktigt hungrig. 

Vad fanns de för alternativ än att trampa på? Inga! De va bara att ta sig hemåt. Jag upprepade följande mantra ett par gånger "kom ihåg att du älskar att cykla! Le så går de lättare! Bara le och hitta pannbenet!" Och de gick ju såklart! Jag kom hem efter 4 mil. Trött, blöt, nöjd, hungrig. Ännu en gång då huvudet fick jobba betydligt mycket mer än benen!

(null)


(null)När ska jag njuta av allt?

Publicerad 2018-04-24 18:24:26 i Allmänt,

En fin vän påminde mig igår om att man inte får glömma bort att fylla på energi. Jag har fått för mig att jag är ganska bra på de. Men när jag funderar djupare på de är de egentligen endast när jag sover som jag inte presterar. Jag har svårt att sitta still och bara vara när jag är hemma tex. Sitter jag i soffan och ser på tv hittar jag alltid nån anledning att resa mig och "fixa" med nåt. Min sambo frågar ibland: "Behöver dedär göras just nu?" Och svaret är nästan alltid nej. Jag skulle kunna vänta med att göra de egentligen. 

Samma kloka vän frågade mig också om jag känner att jag kan slappna av? Njuta av den resa jag har gjort? När jag ska svara henne dröjer jag och hon lägger orden i min mun.. "du känner dig bra och duktig när du tränar, eller hur? Och när du inte tränar känner du dig inte duktig?" Mitt i prick. Hon satte ord på de. Resan fortsätter, och nu gäller de att kunna slappa av lite mer. En utmaning helt klart. 

När jag kom hem igår bytte jag om till löparkläder, tog bilen och körde till ett ställe jag älskar att va på. Sprang längs havet och fyllde på med energi. Stannade på stranden och såg solen gå ner. 
(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela