hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Kroppen ropade efter vila.

Publicerad 2018-02-27 19:56:11 i Allmänt,

(null)

Detta "citat" såg jag för första gången för ett eller två år sen. Och de är väldigt användbart i många situationer. Som idag tex. Jag kör ofta i 110 km/h utan att känna efter när kroppen behöver vila och återhämtning. Men idag ropade min kropp efter vila. Har känt mig öm, slö och lite orkeslös. Körde Power i fredags, sprang i lördags, spinnande loss i söndags och igår va de core och box. Inte konstigt att de känns i kroppen ju. Inte konstigt att den är trött. 

Så trots att de fanns pass jag ville gå på ikväll så har jag vilat. Har jag känt mig lat? Ja lite. Men de är något jag får jobba på att inte känna. Men jag har intalat mig hela dan att för att jag ska kunna orka ge 100 % på morgondagens spinningpass behövde jag vila idag. Så förhoppningsvis gör min vilodag idag, att jag har mer kraft i morgon. 

Magsik måndagsmorgon!

Publicerad 2018-02-26 17:23:50 i Allmänt,

Min måndags morgon gick till ungefär såhär: Jag svor mig hela vägen fram till bilen, pulsandes i snön. Medan kall snö fyllde mina skor. Snön yrde och jag använde mig av alla svordommar jag kan. Kommer fram till jobbet och hoppar in i en taxibil. Att åka ledsagartaxi ingår i mitt jobb några gånger i veckan. 

Dagens chafför va störtskön! De första han sa va: "vilket jäkla väder! De blir att kriga idag! Men de är bara att gilla läget ju! Eller hur?" Och han har ju så himla rätt! Finns inget vi kan göra åt de så varför lägga massa negativ energi på de. Jag satte mig i taxin, han skruvade upp volymen på radion och började genast sjunga med i låtarna. När han nynnar med i despacito är jag såld! Han har vänt min dag totalt! Jag börjar digga med i musiken jag också. 

Jag älskar människor som tar förutsättningarna man har, gör de bästa av dom och dessutom med ett leende! Så härligt!!! Mer sånt!! 

Jag har hälsan i mina händer.

Publicerad 2018-02-24 16:40:51 i Allmänt,

Vintern är inte min favoritårstid. Kyla, is och snö tycker jag mest är onödigt och obekvämt. Men de är sånt vädret är just nu, inget verken jag eller någon annan kan styra över. Och jag älskar att springa. Självklart väger de tyngre än att snön yr och  att de är kallt. Men under dagens runda hann jag ändå gå igenom ett gäng olika "känslotillstånd".. här kommer en resumé ...

Jag började springa och då sken solen fram mellan molnen och jag kände att detta blir ju härligt trots allt! Efter 1 km kom jag ut på en väg där snön inte va lika tillplattad... jäkla skitsnö! Varför ska de behöva va vinter! Tänkte jag då... sprang vidare.. solen sken i ansiktet, jag lyckades hålla ett bra tempo trots snön och jag kände mig lätt i steget. Tittade ner på mina ben och tänkte: jag är grym som bestämmer mig och bara kör! Jag har hälsan i mina händer, den känslan! Och så plötsligt vänder vädret helt och snön fullkomligt yr omkring mig, de är svårt att se vägen framför mig. Jäkla snö! Varför ska jag envisas med att ge mig ut? När de finns löpband inomhus på gymet. Men jag springer vidare och tar mig runt min tänkta runda. 

Sammanfattning av dagens snörunda. De handlar om att bestämma sig, klä på sig leendet och trycka plattan i mattan! 
(null)

(null)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela