Müsli.
Dehär med recept är inte min grej. Varje gång jag gör min egen müsli gör jag den lite annorlunda. Jag testar mig helt enkelt fram till den bästa varianten. Många av er skriver och vill ha receptet. Här kommer den senaste upplagan av de.
• Jag lägger blandade nötter och havregryn på en plåt med bakplåtspapper. Cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter och solrosfrön gillar jag. De blir lättare att få müslin krispig om man inte fyller hela plåten.
• Jag häller ca 1,5 dl koncentrerad äppeljuice över nätterna och ringlar lite rapsolja över. Blandar sedan runt allt och sätter in plåten i ugnen.
• Sätt ugnen på 100 grader. Rör om vid behov och håll koll på müslin. Svårt att säga hur lång tid som är lagom. Jag vill ha min knaprig. I slutet höjer jag värmen till 120 grader för ytterligare färg.
• Låt müslin svalna på plåten ordentligt innan du lägger den i en burk. Sen är de bara att njuta av müslin. Jag brukar toppa müslin med russin, för att de är gott!
