Fläskfilé med champinjonsås & baconströssel.
Igår tog jag på mig förklädet igen och lekte kock. Att göra de är bland de roligaste jag vet! Att sen få bjuda människor jag älskar på maten, och att dom tycker den är god, är de absolut bästa. Här kommer receptet till er.
Helstekt fläskfilé med champinjonsås, baconströssel & persilja.
• Börja med att steka fläskfilén runtom. Salta och peppra. Lägg den sen i en ugnsform. Använd termometer för att se när den är klar.
• När fläskfilén nått ca 65 grader, ta ut den ur ugnen och skär sedan upp den i skivor. Lägg skivorna i en ugnsform.
• Gör en champinjonsås. Jag höftar ganska mycket när jag lagar mat, mäter sällan exakta mängder. Men de går att googla recept på champinjonsås. Min innehåller: schalottenlök, champinjoner, soja, kalvfond, grädde, salt & peppar. Jag låter såsen stå
och puttra på svag värme ganska länge för att den ska få god smak.
• Stek bacon hårt, som du efter att du har hällt en del av såsen över köttet strör över. Toppa med färsk persilja och servera!
