Min köttfärslimpa.
Idag har jag haft en eftermiddag helt i min smak. Efter jobbet sprang jag en runda på 7 km. Min nya favoritrunda med den perfekta "bansträckningen". Asfalt, lite grusväg, uppförsbacke och fina omgivningar. Denna uppförsbacke är går långsamt
uppför i nästan 1 km. Tidigare har jag gått-sprungit-gått uppför den. Men idag bestämde jag mig för att springa uppför hela backen. Och de gjorde jag! Med starka ben! När jag nådde toppen va andningen som efter ett snabbt 5 km lopp dock. Men
jag klarade de! Vinst!
Efter en skön dusch lagade jag mat. Köttfärslimpa inlindad i bacon med champinjonsås och potatismos med smak av tryffelolja. Man ska inte skryta, de är osvenskt och ofint. Men, detta va bland de absolut godaste jag nånsin lagat. Här kommer "receptet",
eller i alla fall ingredienserna jag använde, för som ni vet sen innan är inte mått min grej. Jag går på känsla när jag lagar mat. Testar mig fram.
• Blanda nötfärs med:
- riven gul lök
- kalvfond
- panko (ströbröd)
- ägg
- mjölk
- salt & peppar
- persillade krydda
• Forma färsen till en limpa i en ugnsform.
• Täck limpan med bacon om du vill.
• Pensla den bacontäckta limpan med barbequsås.
• Sätt in i ugnen på 220 grader i ca. 1 timme.
Såsen gjorde jag såhär:
• fräs finhackad gul lök med finhackade champinjoner.
• ha i en pressad vitlöksklyfta.
• tillsätt matgrädde.
• krydda med kalvfond, salt och peppar.
Jag låter alltid såsen puttra på svag värme under tiden limpan är i ugnen. Tycker den blir godast då.
Sen potatismoset då. Behövs knappast nåt recept till va? Kokt potatis, en smörklick, en skvätt mjölk, salt, vitpeppar och idag till Mickes stora förtjusning även en skvätt vit tryffelolja i.

