hejnyalivsstil.blogg.se

I april 2015 började jag ge mig själv en större plats i mitt eget liv. De blev en livsstilsresa som resulterat i en viktminskning på drygt 60 kg. Men framförallt resa där jag hittat många nya delar av mig själv. Kanske kan jag inspirera någon, de vore fantastiskt! Här delar jag med mig av mina erfarenheter, tankar och av min inställning till livet. Häng på!

Väljer man att bli överviktig?

Publicerad 2017-08-29 21:08:36 i Allmänt,

Idag utanför gymet hörde jag en kille säga: "jag skulle aldrig acceptera att bli tjock." 


Han stod och pratade med sin kompis efter deras träningspass. Och hans uttalande fick mig att tänka till ordentligt. Varför valde jag att bli överviktig? Väljer man det? Varför satte jag inte stopp för min övervikt tidigare? 

Jag har aldrig och kommer aldrig skylla min övervikt på någon annan än mig själv. Att de jag valde att äta i kombination med att jag rörde på mig alldels för lite ledde mig fram till min övervikt är jag väl medveten om. Jag har också alltid förstått, sett och känt att jag har varit kraftigt överviktig. De jag har svårt att förstå nu i efterhand är varför jag "tillät" mig själv bli så stor? Hade jag gjort något åt min övervikt tidigare om jag hade blivit mer retad för den? 

De har funnits människor som har ropat "tjockis" och "fetto" efter mig under framförallt skoltiden. Jag har hört orden, dom har bränt i mig men dom har aldrig fått landa i mig och ta plats. För på varje elak människa har jag alltid haft tio snälla människor runt omkring mig. Och deras omtanke och deras ord har alltid vägt tyngre. De är jag oerhört tacksam över och de har gjort mig till den person jag är idag. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela