Musli.
Här kommer mitt recept på muslin jag gör.
• Lägg havregryn, rågflingor och valfria nötter och fröer på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar använda cashewnötter, hasselnötter och solrosfrön.
• Häll över en förpackning koncentrerad äppeljuice, ringla över lite rapsolja och vänd runt så att allt blir blött. Fördela grynen jämt över plåten så att de blir ett tunt lager.
• Sätt ugnen på 150 grader till att börja med. Dehär med tiden är olika varje gång. Jag brukar sätta timer på 30 min och vända runt lite och göra så ett par gånger. Mot slutet sänker jag till 120 grader.
• När jag fått den färgen jag vill ha tar jag av bakplåtspapperet och muslin från den varma plåten och låter den ligga och kallna/torka på ett galler.
• Vill man inte ha äppeljuice kan man såklart sa vatten och blanda med rapsolja.
Lycka till!
Musli