Smörgåstårta.
Jag går sällan efter recept när jag leker tv-kock i köket. Jag känner mig fram och testar. Så dehär med att dela med sig av recept blir aningens svårt. Men här kommer vilka grejer jag använder till smörgåstårtan.
Fyllning 1: Blanda ihop vispad grädde med créme fraiche. Blanda i hackad purjolök och krabba. (Använder mig av krabbkött på konserv.) Smaka av med salt.
Fyllning 2: Blanda ihop vispad grädde med créme fraiche. Blanda i bostongurka och hackad påläggsskinka. Smaka av med salt.
Jag använder mig av "vanligt" rostbröd, formfranska. På varje lager lägger jag först ett tunt lager med krossad annans innan jag lägger på fyllningen. De gör att tårtan bli väldigt saftig och god tycker jag.
Jag toppar smörgåstårtan med de jag känner för men sallad, gurka, tomater, citron, ägg, räkor, ost och apelsin brukar jag ha på.
Lycka till och våga testa dig fram!